Google Yeni Ürün: Magic Editor (2023)

Google Yeni Ürün: Magic Editor (2023)

Google Yeni Ürün: Magic Editor (2023)

Google'ın PaLM 2 ile birlikte açıklanan yeni özelliklerinden biri de Magic EditorMagic Editor (2003) ile kullanıcılar, görsellerin ön ve arka plan bölümlerinde düzenlemeler yapabilecek. Görsellerde ki boşlukları doldurabilecek ve tematik olarak yeniden yapılandırabilecek.

Google’ ın fotoğraf düzenleme aracı, kullanıcı dostu ara yüzü ile yapay zekânın gücünü birleştiriyor. Bu araç, görsellerinizi, fotoğraflarınızı daha etkileyici hale getirme yeteneğine sahip.

Bu blog yazısında, Magic Editor' un ne olduğunu, ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz.

Google Magic EditorGIF Google

Magic Editor: Google'ın Yeni Fotoğraf Düzenleme Aracı

Google, Magic Editor adlı yeni bir fotoğraf düzenleme aracını Google Fotoğraflar uygulamasına ekledi.

Kullanıcıların fotoğraflarını kolayca düzenlemeleri ve geliştirmeleri için yapay zekâ kullanıyor.

Magic Editor, fotoğrafları optimize edip geliştiriyor. Renkleri, aydınlatmayı ve kompozisyonu otomatik olarak ayarlayabilme yeteneği sahip.

Google Magic EditorGIF Google

Magic Editor

Magic Editor, fotoğraflarınızdaki nesneleri ve özellikleri algılayarak otomatik olarak düzenleme imkanı sunuyor. Fotoğraflarda yer alan belirli nesnelerin veya özelliklerin vurgulanmasına yada gizlenmesine olanak sağlıyor. 

Magic Editor' u kullanmak son derece kolay olacak. Google Fotoğraflar uygulamasında bir fotoğrafı açtığınızda, "Düzenle" seçeneğini tıklamanız yeterli. Ardından, Magic Editor seçeneği ile yapay zeka destekli düzenleme özelliklerini kullanmaya başlıyorsunuz. Fotoğrafınızı otomatik olarak geliştirebilir veya belirli nesneleri ve özellikleri manuel olarak düzenleyebilirsiniz.

Google, “Magic Editor in Google Photos: New AI editing features for reimagining your photos” başlıklı blog yazısında sunduğu örnek Magic Editor’ un yapabilirlikleri hakkında bize bilgi veriyor; 

“Örneğin, popüler bir şelalede geçirdiğiniz zamandan mükemmel bir fotoğraf çekmeye çalışıyorsanız, çıkarmayı unuttuğunuz çanta askısını çıkarabilirsiniz. Ayrıca gökyüzünü daha parlak ve daha az bulutlu hale getirebilirsiniz, böylece o günü nasıl hatırladığınızla eşleşir. Ve son bir rötuş için, konunuzun yerini değiştirin ve şelalenin altında mükemmel bir şekilde hizalanacak şekilde ölçeğini değiştirin. ”Google Photos Magic EditorImage Google

Magic Editor ile nesneleri taşımak için parmağınızı nesneye basılı tutmanız, sürükleyip yeni konumuna bırakmanız yeterli olacak. Yeniden konumlandırılan nesne sonucunda fotoğrafta ortaya çıkan boşlukları doldurmak için Magic Editor yapay zeka öneri sistemi ile yeni içerik oluşturma imkanı sunuyor. 

Sonuç olarak, Google'ın yeni Magic Editor aracı, fotoğraf düzenleme deneyiminizi tamamen yeni bir seviyeye taşıyacak. Yapay zeka teknolojilerini kullanarak fotoğraflarınızı otomatik olarak optimize edip geliştirebileceksiniz.

Magic Editor, hem profesyonel fotoğrafçılar hem de amatörler için mükemmel bir araç. 

Google tarafından yapılan açıklamaya göre belirli Pixel telefonlarda erken erişme açılacak Magic Editor’ un  "bu yılın sonlarına doğru " kullanıma sunulması bekleniyor.