Dijital Pazarlamada Kullanılacak 6 ChatGPT Eklentisi

Dijital Pazarlamada Kullanılacak 6 ChatGPT Eklentisi

Dijital Pazarlamada Kullanılacak 6 ChatGPT Eklentisi

Bu blog yazısında, dijital pazarlamada kullanılabilecek en iyi 6 ChatGPT eklentisini sizler için ele aldık.

Yapay zekâ (AI) teknolojisi dijital pazarlama alanında büyük yenilikler getiriyor. Dijital pazarlama, yapay zekâ teknolojisi ile birlikte süpersonik bir evrim geçiriyor.

Yapay zekâ, dijital pazarlamayı ölçülebilir ve sonuç odaklı olarak modelliyor. Ayrıca, markalara kişiselleştirilmiş pazarlama ile en doğru mesajı verme olanağını sunmakta.

Özellikle ChatGPT, dijital pazarlama alanında çok konuşuluyor. Sektörde kullanımı gün geçtikçe en üst düzeye çıkartılarak, uygun pazarlama stratejileri oluşturuluyor.

Yapay zekâ alanındaki gelişmeler sadece dijital pazarlama alanında değil tüm alanlarda baş döndürücü bir hızla devam ediyor. Her gün yeni uygulamalar ve yeni yapay zekâ araçları ile tanışıyoruz. Kuşkusuz bu alanda en çok konuşulan ChatGPT ve Bard yapay zekâ modelleri.

Google PaLM 2 modeli tanıtımı sonrası pek çok eleştiri alan OpenAI, 100 yakın eklenti (plugin) ile rekabete hız vermiş durumda. Bu eklentiler, içerik oluşturma, SEO, sosyal medya yönetimi, analiz, raporlama gibi çözümler sağlıyor.

Dijital Pazarlama ve ChatGPT

ChatGPT' nin, dijital pazarlama ekosistemine entegrasyonu pek çok yeni fırsat sunuyor. Bir yandan işletmeler de yapay zekâ uygulamalarına entegre olmaya çalışıyorlar. Rekabet edebilirlik ve rekabet gücünü koruma bu süreci zorunlu hale getiriyor.

Bu sürecin nasıl değerlendireceğine dair hala somut çıktılar yok. Dijital pazarlama alanında hızla içerikler üretiliyor ve paylaşılıyor. Ama unutmamalıyız ki, içeriklerin benzersiz ve insan merkezli olması hala önemini koruyor.

Dijital Pazarlamada ChatGPT yaygın olarak:

  • İçerik oluşturma,

  • Optimizasyon,

  • Müşteri hizmetleri,

  • İtibar yönetimi,

  • Arama motoru optimizasyonu (SEO),

  • Müşteri davranış analizi,

  • Rapor oluşturma,

  • Pazar araştırması gibi pek çok alanda etkin çözümleri barındırdığı için kullanılıyor.

Bu nedenle ChatGPT kullanımı hem tercih ediliyor hem de yaygınlaşıyor. ChatGPT eklentilerinin yüklenmesi ve kullanılması oldukça basit. Bu nedenle hala OpenAI açık ara tercih edilir durumda.

OpenAI, eklentilerle yapay zekâ botunun farklı görevleri yerine getirmesine olanak tanıyor. Eklentilerle kullanıcı deneyimini artırmak hedefleniyor. Eklentiler sayesinde yapay zekâ botu pek çok faklı alanda daha zengin içerikler sunuyor.

  • Gerçek zamanlı bilgiler (müsabaka sonuçları, hisse senedi fiyatları, en son haberler vb.),

  • Bilgi tabanı sistemlerden bilgi alma (şirket dokümanları, kişisel notlar vb.),

  • Kullanıcılara iş ve planlamalarında yardımcı olmak (uçuş rezervasyonu yapmak, yemek siparişi vermek vb.).

Dijital Pazarlama ChatGPT Eklentileri

ChatGPT Eklentileri

Zapier

Zapier, uygulamaları birbirine bağlamaya olanak sağlayan çevrimiçi bir platformudur. Platform, iş süreçlerini otomatikleştirmek ve verimliliği artırmak için tasarlanmıştır. Zapier, kendisini "binlerce web uygulamasını bir arada tutan yapıştırıcı" olarak tanımlıyor.

Zapier, dijital pazarlamada yaygın olarak kullanılmakta. Bunun en önemli nedeni uygulamalar arasında veri aktarımı yapabilmesidir. Ayrıca uygulamaları birbirine bağlayabilme özelliğine sahiptir. Zapier, iş süreçlerinde verimliliği artırılması konusunda oldukça önemli bir araç.

Prompt Perfect

ChatGPT ile içerik üretiminde en önemli sorun doğru ve etkin bir prompt kurgulamaya dayanıyor. Prompt Perfect, mükemmel promptlar (istemler) oluşturmak için oldukça kullanışlı bir eklenti.

Kısaca Prompt Perfect en uygun promptların oluşturulmasına yardımcı olan bir asistan.

SEO.app

SEO.app ChatGPT eklentisi, içerik pazarlamasında kullanılacak önemli bir eklenti. Kişiselleştirilmiş öneriler ve iç görürler sağlayarak SEO uyumlu içeriklerin oluşturulmasını sağalmaktadır.

SEO.app, SEO ve içerik pazarlaması ile ilgili bilgi ve öneriler sağlamaktadır. Örneğin, anahtar kelime önerileri, içerik ipuçları veya en iyi SEO uygulamaları.

Tam bir SEO asistanı olarak tanımlanan SEO.app;

  • İçeriklerin analiz edilmesi,
  • SEO uyumluğunun ölçülmesi,
  • Anahtar kelime yoğunluğu,
  • Meta etiketler,
  • Okunabilirlik gibi pek çok faktörü dikkate alarak öneriler sunmakta.

Link Reader

Link (URL) okuyucu eklentisi, çeşitli URL’ lerdeki içeriklerin okumasını sağlayan üçüncü taraf bir uygulamadır.

Web sayfaları, PDF dosyaları, PPT, PPTX, resimler, MS Word, vd. belge türlerini okuyabilir. Farklı bağlantı türlerinden özet bilgi için oldukça elverişlidir. Linklere ilişkin bir genel tanımlamayı da kolayca yapmaktadır.

SEO CORE AI

SEO ile ilgili harici API' lerle etkileşime girerek verilen URL’ in SEO raporunu özetle oluşturmaktadır. Web sitelerinin SEO uyumluluğunun geliştirmesinde kullanılacak bir eklentidir.

SEO performansını analiz ederek, iyileştirme alanlarının belirlenmesini raporlamaktadır. Ayrıca nasıl optimize edileceğine dair önerilerde de bulunmaktadır. Anahtar kelime ve rakip analizi başlılarında da bir asistan olarak kullanılabilir.

Show Me

Show Me eklentisi, diyagramlar oluşturma ve düzenlemeye olanak tanımaktadır. Eklenti, kullanıcılara fikirlerini görselleştirmek imkânı sunmaktadır. ChatGPT platformunun işlevselliğini geliştirmek üzere tasarlanmıştır.

Show Me ile akış ve organizasyon şemaları, zihin haritaları, vb. pek çok diyagramlar oluşturabilirsiniz.

ChatGPT eklentileri, dijital pazarlama dünyasında bir dizi kolaylık sağlıyor.

Bu eklentiler iş süreçlerini kolaylaştırarak daha etkili stratejiler oluşturmasına yardımcı oluyor. OpenAI, yapay zekâ alanında yaptığı işbirlikleri ile daha verimli çözümler sunuyor. OpenAI ekosistemi ile daha yenilikçi uygulamalar ve çözümler hayatımıza girmeye devam ediyor.

Kaynak: ChatGPT plugins